petak, 2. listopada 2009.

INCEST "DEBELE GUZICE"

Misija mi je bila pomoći kolegi da ne postane žrtvom vlastite lakomislenosti. Prihvaćajući misiju nisam ni slutio što me očekuje.

Prva postaja bila je Nina. Radilo se o mršavoj, zapuštenoj, neuglednoj ženici. S petoro djece živjela je u trošnom, neprimjerenom kućerku. Djeca, gologuza, balava, izgladnjeli, jedno drugome do uha. Kada sam ulazio u dvorište, priznajem, ježio sam se od straha; što od razbješnjelih pasa privezanih uz protrulu tarabu, što od tupih pogleda dječice, a ponajviše od lika same Nine. Predstavio sam se. Nisam uspio ništa više izustiti, a već sam sjedio uz štednjak, na drvenom krevetcu. Ne pitajući me zbog čega dolazim, Nina je započela priču.

Danas sam došla iz Bjelovara i rekla sam onoj «debeloj guzici» (mislila je pri tome na posljednjeg muža!) odlazim od tebe, dosta mi je ovoga života. S nama je završeno. Sve sam mu vjerovala, sada mi je jasno, njegova budućnost je dugogodišnji zatvor.

Ništa mi nije jasno, pokazivao sam mimikom neznanki.  Shvatila je i bez krzmanja mi pojasnila. Ta «debela guzica», tu, u ljetnoj kuhinji (radilo se zapravo o drvenoj šupi naslonjenoj na kućicu!) tri godine živi s tom malom kurvom Dudom. U ljetnoj kuhinji su stenjali i vrištali po cijeli dan, pola sela ih je čulo. A moja djeca su gladna. Dao joj je sve novce. Kurva si kupuje farmerke, cipele, izlazi s dečkima, svaki petak ide u Slatinu. I vozački joj je platio. Dva puta je već pobacila. Zadnji abortus sam platila od svoje socijalke, otkidajući od usta svoje djece. Samo da spriječim sramotu.

Pa tko je Duda, odvažih se? Kurva,  njegova kći iz prvoga braka. Kakva mater, takva kći. Ne vjerujem, spontano šapnu sebi u bradu? Vi ne vjerujete, ja to gledam i žderem se već tri godine. Mala (misleći na Dudu!) ga je prokužila s petnaest godina i uredno ga od tada muze. Ma, što da vam kažem… ševio je i stariju kćer, napravio joj i dvoje djece, onda je pobjegla s djecom u Švicu i više se ne javlja, otme se na kraju Nini.

Zgrožen nevjerojatnim rodoskvrnućem, iskreno, zaboravih Nini reći zašto sam došao. Zahvalio sam se, izrazio žaljenje, te k'o tat, brzinom munje pobjegao iz dvorišta.

Danas, nekoliko godina poslije, prolazeći pored kuće strave koja je već ruševna i nenastanjena, sjetim se njenih incestioznih aktera.

Nina sa svojih, sada već šestoro djece i novim mužem živi u drugom selu, u darovanoj kući, i dalje od socijalne pomoći. «Debela guzica» odrađuje višegodišnju robiju, a Duda, sada već 25 godišnjakinja, dočepala se papira i zbrisala sestri u Švicarsku.

A, kolega je sretno završio.

Nema komentara: