srijeda, 11. studenoga 2020.

Muško zdravlje

Mjesec je muškog zdravlja. Davati lijek i savjet pronicljivim sveznalicama nezahvalan je posao. Ipak, slušam i javnost. To, da su samodopadni, ograničeni, nekritični, dvoličnog morala i falusoidnog mozga (kažu neki!).
Ipak, bića su rođena od žene i uglavnom upravljana od žene. 
Zaslužuju pozornost!
_______________________________

    Neke činjenice su neoborive.  Bez njih ljudska povijest izgledala bi puno praznije i siromašnije. Utkali su u našu svakodnevicu svoju inteligenciju, mudrost i hrabrost, i učinili nam živote lakšim i kvalitetnijim. Pri tome nisu štedili sebe, svoje zdravlje i živote. Bez obzira na pečat koji su ostavili, pred njima je teško razdoblje novog dokazivanja. Zadržati vic i ironiju i graditi ozbiljnu poslovnu i obiteljsku priču, nije baš lako. Ali, to su muškarci. Mogu to oni😊.

    I sada, zvuči pa nevjerojatno, da su ti isti muški mozgovi izmislili najodvratnija sredstva za mučenje i ubijanje. Još je ne vjerojatnije da su samo tri muška monstruma u prošlom stoljeću pobili više od sto milijuna, uglavnom muškaraca.
Danas, gdje kriminal tu su oni. 
Kažu mnogi, iskreno dvojim da je to šala, da bi žene bez takvih idiota bile puno sretnije, ali vjerojatnije nešto masnije i brkatije...
_________________________________________
Moje mišljenje...

Ponosan sam na tisuće prekrasnih muškaraca koji su mi obogatili život i učinili ga smislenim. Sjećanje na njih neće nikada izblijediti.
Ali, svako vrijeme ima svoje breme, osobito ovo novovjeko. 
Susrećemo sve više društveno ne bitnih muškaraca, svojevrsnih muških mutanata, ljudi il' neljudi, s kojima su se Bog i priroda opasno poigrali. Kvare sliku!

A kada bih naplaćivao mušku brigu o vlastitom zdravlju?  Iskreno, bio bih kruha gladan. Totalno je to nebitno, osim u sklopu ove teme.
Muškarci funkcioniraju na drugačijim principima, koriste drugačije kodove i odlično se nose sa svojom biološkom i genetskom inferiornošću. Jednostavno, drugačiji su. Potrebna im je u tome podrška i poticaj. 
__________________________________________

Ipak, uz sva civilizacijska klaćenja, lijepo je biti muškarac. 
Uspješno misliti, raditi, graditi i stvarati. I ostati pristojan.
Znati plivati protiv matice i struje vjetra.
Gledati, a ne vidjeti, šuplje bataljune koji bi te tak' rado umočili.
Podnositi čuvare kasica-prasica i sa znatiželjom slušati njihove priče o čestitosti, moralu i poštenju.
S lakoćom nositi ljubav, kada postane teret...

    I uz sve to zadržati važne muške stečevine. Recimo, u trofrtaljkama izležaviti se u gradskom parku, kažiprstom održavati toaletu nosa ili bez neugode lizati sladoled na gradilištu.

    A briga za zdravlje? Muški sustav vrijednosti je i ovako malo izvitoperen. 
😊Zašto i to ne uvažavati?

Nema komentara: