četvrtak, 20. veljače 2020.

Ženska guza


Mlada, utegnuta ženska guza, sjela je na želuce mnogim, nešto starijim damama. Svoju žgaravicu ne kriju.

Damska gadljivost mi je potpuno razumljiva. Radi se ovdje o čistokrvnim puritankama, ćudorednim biserima, neposredno izašlih iz ženske kartuzije. Dobro, šalu na stranu. Ali, ipak nešto zaboravljaju.

Lijepa stražnjica rezultat je sistematskog i napornog rada. A rad se mora cijeniti. Pomno je klesana na biranim vježbalištima i natapana obilnim količinama znoja. Usput, preskočila je mnoge slasne zalogaje.


Ideal je svih, koji barem malo drže do sebe. A kuda ćemo, ako izgubimo još ideale? Jadna je nacija bez ideala, pa makar u metafori lijepe ženske stražnjice. 

Lijepe Hrvatice su uostalom već nacionalni brand.
Tek oskudno odjenuta guza uskladištit će optimalne količine vitamina D i kalcija te ojačati arhitekturu i graciozniji hod njenih nositeljica. 
Guzama se završavaju fakulteti, a ne glavama, kako se obično misli. Reći će vam to mnogi, bez ikakvih loših primisli. Cilj nam je, još uvijek, država znanja. 


I zato sam za guzu koja utjelovljuje rad, ljepotu, zdravlje, znanje i slobodu.


Ne zaboravljavam žgaravicu. Ovdje je ona proizvod napuhanog ega. Nije potrebna farmakološka terapija. Potrebno je samo lagano ispuhavanje navedene nemani i žgaravica će brzo nestati.

Nema komentara: